top of page
Untitled.png

ONORARII

Politica tarifara a Cabinetului de Avocatura este orientata catre un echilibru in solicitarile clientului si eforturile noastre.

 

Intotdeauna urmarim sa stabilim un pret echitabil, care sa se regaseasca in realizarea scopurilor propuse.

 

Modalitatea de stabilire a onorariului este nuantata in functie de tipul de client, persoana fizica sau persoana juridica, rezultand:


 

1. Politica de onorarii pentru persoane fizice: 

 

Onorariile vor fi stabilite in raport de:

  • dificultatea, amploarea, sau durata cazului;

  • timpul si volumul de munca necesare pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;

  • situatia financiara a clientului;

  • natura, noutatea si dificultatea cazului;

  • constrangerile de timp in care avocatul este obligat de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii legale performante.

 

2. Politica de onorarii pentru persoane juridice: 

 

La stabilirea onorariilor pentru persoane juridice, se va avea in vedere, pe langa principiile enuntate mai sus, posibilitatea de a dezvolta modalitatile de plata a onorariilor sub diferite aspecte, cum ar fi:

 

  •  a) onorarii orare;

 

  •  b) onorarii fixe (forfetare);

 

  •  c) onorarii de succes;

 

  •  d) onorarii formate din combinarea criteriilor de la lit. a), b) si c).


 

Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o suma fixa de unitati monetare, cuvenita avocatului pentru fiecare ora de servicii profesionale pe care o presteaza clientului.

 

Onorariul fix (forfetar) consta intr-o suma fixa cuvenita avocatului pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii profesionale pe care il presteaza sau, dupa caz, le presteaza clientului.

 

Onorariul orar si fix (forfetar) se datoreaza avocatului indiferent de rezultatul obtinut prin prestarea serviciilor profesionale.

 

Avocatul poate sa primeasca de la un client onorarii periodice, inclusiv sub forma forfetara.

 

Avocatul are dreptul ca, in completarea onorariului fixat, sa solicite si sa obtina si un onorariu de succes, cu titlu complementar, in functie de rezultat sau de serviciul furnizat.

 

Onorariul de succes consta intr-o suma fixa sau variabila, stabilita pentru atingerea de catre avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit impreuna cu onorariul orar sau fix.

bottom of page